|
|
İftar Pidesi |
|
hürcan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.07.2014
Mesajlar: 47 Şehir: Erzurum |
Kısa URL: https://ml.md/lc99628
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2014
1,751 defa indirildi / yazdırıldı
|
2,5 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı su
1 yumurta
Üzeri için:
Kıyma, soğan ve maydanoz
Rendelenmiş kaşar peyniri
İstenirse mantar
Derin bir kabın içinde maya ve ılık suyu karıştırın. Üzerine unu, şekeri ve tuzu ekleyip yumurtayı kırın yumuşak bir hamur yoğurun. Bu karışımı kabarması için yarım saat bekletin. Hamuru kabarınca unlamış tezgâhta küçük hamurlar yapıp ortasını hafifçe açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine isterseniz kıyma ve rendelenmiş soğanı karıştırıp çiğden yerleştirin isterseniz de peynirli iç hazırlamak için rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Beyaz peynir, domates ve mantar da çok yakışıyor. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak sıcak servis yapın.
|
|
İftar Pidesi Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|