THY Skylife, İzmir Sefarad Mutfağı
Malzemesi:
1 kg kuşbaşı ciğer
Sosu için:
2 su bardağı su
1/2 su bardağı sirke
2 adet büyük domates rendesi veya domates püresi
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
3 çorba kaşığı un
1 çay bardağı Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Ciğerleri Arnavut ciğeri gibi kuşbaşı kesin ve az yağda sote edin. Tavadan alarak tencereye yerleştirin.
Sosun hazırlanışı:
Su, sirke, rende veya püre domates, tuz ve şekeri karıştırın. Unu bu karışıma ilave edip iyice eritin. Karışımı ciğerlerin üzerine dökün. Hafif ateşte yavaşça karıştırarak koyulaştırın.
Not: Bu işlem, yemek yemeden hemen önce yapılmalıdır.
|