|
|
Ihbezlazmi (Mardin) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc106868
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2015
1,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kuzu kıyma
2 yemek kaşığı tatlı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
½ yemek kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
Hamuru için:
¼ paket kuru maya
1 çay kaşığı tuz
1 bardak su
Aldığı kadar un
3 yemek kaşığı margarin
Aldığı kadar una çeyrek paket kuru maya koyulur. Tuz ve su koyulan un istenen kıvama gelene kadar iyice yoğurulur ve dinlendirilir. Dinlenen hamurun üzerine 500 gram kuzu kıyma, 2 yemek kaşığı biber, 1 yemek kaşığı domates ve yarım yemek kaşığı acı biber salçası koyulur. Kıyma ve salçaların üzerine tuz, 1 yemek kaşığı yeni bahar ile 1 çay kaşığı karabiber serpilir.2yemek kaşığı sana hamurişi Baharat ve salçalarla lezzetlenen hamur ve kıyma özleştirilerek istenen kıvama gelene kadar yoğurulur. Bezelere ayırılan kıymalı hamur, tepsiye pide şeklinde açılır. Hamurun üzerinde çatalla delikler açılarak önceden ısıtılan fırında pişirilir.
|
|
Ihbezlazmi (Mardin) Tarifleri Adıyaman Yemekleri
|
|