Malzeme: (4 kişilik);
4 tane enginar (pişmiş) ya da 250 gr. yeşil fasulye (pişmiş),
280 gr. havuç (pişmiş ve küçük küçük doğranmış),
tuz,
biber,
4 çorba kaşığı zeytinyağı,
biraz limon suyu,
pişmiş sebzelerin suyu.
Haşlama suyuna 1 tablet et suyu atın.
Yapılışı:
Pişmiş enginar ya da fasulyeyi, suyu, 2 kaşık zeytinyağı, biraz limon suyu, tuz, biber ile birlikte miksere koyup karıştırın. Sonra bunu çorba tabaklarının yansına koyun. Sonra da havucu aynı şekilde, piştiği su, tuz, biber, limon suyu ve 2 kaşık zeytinyağı ile birlikte miksere koyup karıştırın. Çorba tabaklarının boş kalan diğer yarılarına koyun. Sebzeleri ayrı ayrı karıştırmakla, iki renkli çorbanızı elde etmiş olursunuz.
|