Malzemeler :
Beyaz lahana ½ Kg
Kırmızı lahana ½ Kg
Komili Sızma zeytinyağı 1/2 Su Bardağı
Kuru soğan 1 Adet
Sarımsak 3 Diş
Havuç 1 Adet
Köri 1 Tatlı Kaşığı
Kırmızı pul biber 1 Tatlı Kaşığı
Tuz-karabiber
Üzeri İçin :
Kırmızı dolmalık veya yağ biberi
YAPILIŞI:
1-Lahanaları ayıklayıp, ince ince kıyın.
2-Havucun kabuğunu kazıyıp, kibrit çöpü büyüklüğnde doğrayın.
3-Sarımsakları kıyın.
4-Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
5-Yayvan bir tencerede Komili Sızma zeytinyağını kızdırıp,içine köriyi, piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
6-Soğanlar renk alınca , kıyılmış lahanaları ilave edip, lahanalar sönünceye kadar kavurun.
7-Daha sonra içine doğranmış havucu,,kırmızı pul biberi, tuz-karabiberi ve suyu ilave edip,bir taşım pişirip, soğuttuktan sonra servis tabağına alın.
8-Üzerini tohumlarını çıkarıp, ince şeritler halinde doğradığınız kırmızı dolmalık biber ile süsleyip, servis ediniz.
|