Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hatay Yemekleri > İKİNDİ SİMİDİ (Hatay) (1 adet - 55,660 defa bakıldı)

İKİNDİ SİMİDİ (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İKİNDİ SİMİDİ (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44444
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2009
5,951 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


MALZEMELER
Un
Nohut mayası

YAPILIŞI
Nohut mayası ile hazırlanan hamurla yapılan bir simit çeşidi. Eskiden sadece öğleden sonra satışa sunulan bu simit günümüzde her saatte satılmaktadır. Bu simidin mayasının hazırlanmasını anlatalım. Akşamdan kuru nohut bir tokmak yardımıyla ikiye veya daha fazla parçaya bölünür. Bir şişenin içine konulup üstüne şişenin ağzına kadar sıcak su ile doldurulur ve şişe tas fırının kubbesinin üstüne bırakılır. Bu bölüm yaklaşık 50 oC cıvarındadır. Nohut belli bir süre sonra köpürmeye başlar ve köpük şişenin ağzından çıkıp hafifçe uzar. Bu durum mayanın hazır hale geldiğinin ifadesidir. Bir miktar un içine şişeden su alınıp mayayla yoğrulur ve 15-­20 dk bekledikten sonra simitlik hamur için un, su ve hazırlanan maya katılarak yoğrulur. 70 gr. büyüklüğünde yaş hamurdan parçalar alınıp el yardımı ile ortası küçük bir boşluk olacak şekilde kıvrılıp yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. Üzeri fırça ile yağlandıktan sonra bol susam eklenip tepside kabarmaları beklenir. Kabaran simit hamurları ılık fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Alt ve üst kızarmış bir şekilde tepsiden tek parça olarak alınıp istendiğinde bu yekpareden birer simit parçası koparılarak satılır.






İKİNDİ SİMİDİ (Hatay) Tarifleri Hatay Yemekleri



(1 adet İKİNDİ SİMİDİ (Hatay) 55,660 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort