Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
2 adet kemer patlıcan
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
1/2 su bardağı su
Tuz
1 küp şeker
1 adet domates
1 su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Patlıcanlar halka halka kesilir, tuzlanır. Suları alınır. Bir tavaya yağ eklenerek kızdırılır. Patlıcanlar kızartılıp kenarlı bir tava veya tencereye dizilir. Daha sonra sıra ile biberIer, sarımsaklar ve en son piyaz doğranmış soğanlar, öldürülüp tavadan alınarak patlıcanların üzerine dizilerek yerleştirilir. En üstüne domates enine halka şeklinde kesilip yerleştirilir. Üzerine zeytinyağı, su ve şeker eklenerek 3 dk. hızlı, 7 dk. yavaş ateşte pişirilerek ateşten alınıp ılık servis edilir.
|