Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Akdeniz Yemekleri > İnce Börek (Isparta) (1 adet - 12,659 defa bakıldı)

İnce Börek (Isparta)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İnce Börek (Isparta)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105265
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2015
1,602 defa indirildi / yazdırıldı




Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Hamuru İçin:
1 kg Un
1 Yumurta
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ
1 Çay Bardağı Yoğurt
Aldığı Kadar Su
Tuz
Peynirli İç Harcı:
500 gr Peynir
Yarım Demet Maydanoz
Kıymalı İç Harcı:
750 gr Kıyma
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz
Baharatlar
Üzeri İçin:
2 Yumurta
1 Su Bardağı Yoğurt
Yarım Çay Bardağı Sıvı Yağ

Tercihe göre kıymalı ya da peynirli iç harç hazırlanır. Kıymalı iç harcı için kıyma yağda kavrulur. Peynirli iç harcı için ise peynirler ufalanarak ince kıyılmış maydanoz ile karıştırılır. Ayrı bir kapta 2 yumurta, 1 su bardağı yoğurt ve yarım çay bardağı sıvı yağ çırpılarak hazır hale getirilir. Un, yumurta, sıvı yağ, yoğurt, tuz ve suyla hamur yoğrulur. 18 adet çok ince yufka açılır. Tepsi yağlanır ve açılan yufkalar tepsiye döşenir. Her yufkanın üzerine hazırlanan karışımdan sürülür. 6 kat yufkada bir hazırlanan ıymalı veya peynirli iç harç konulur. Yufkalar bitince en üstüne kalan karışım dökülüp, fırında pişirilir.







İnce Börek (Isparta) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(1 adet İnce Börek (Isparta) 12,659 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort