Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

İNCE BÖREK (Yufka Böreği) (Hatay)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İNCE BÖREK (Yufka Böreği) (Hatay)

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc44423
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2009
2,329 defa indirildi / yazdırıldı




Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak


MALZEMELER
1 kg. un
4 adet yumurta
750 gr. Nişasta
1 çay kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı kızartma yağı
1 çay kaşığı tuz
iç malzemesi:
1 kg. beyaz peynir
1 demet taze nane
1 demet maydanoz

YAPILIŞI
Derin bir kaba un konur. Ortası açılarak yumurtalar kırılır. Bir çay bardağı su ilave edilerek tuz eklenir ve çok iyi yoğurulur. Katıca bir hamur elde edilir. Zeytinyağı ilavesiyle hamur tekrar yoğurulur. Üstüne nemli bir bez konularak 20 dk. dinlendirilir. Diğer tarafta peynir, ince doğranmış maydanoz ve nane ile karıştırılarak böreğin içi hazırlanır. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alınarak iyice yuvarlanır. Açma tahtası üstüne nişasta serpildikten sonra yumak halindeki hamur konulur. Üstüne nişasta serpilip oklavayla açılmaya başlanır. Bu işleme, 60 cm. çapına gelinceye kadar devam edilir. Açılan bu yufkalar önce ortadan ikiye, sonra tekrar ikiye katlanarak 5 eşit kare şeklinde parçalara kesilir. Her karenin ortasına bir yemek kaşığı harç konularak bohça şeklinde kapatılır. Bir tavaya kızartma yağı konularak kızdırılır. Tavaya 4 - 5 adet börek yerleştirilir. Ara ara tavayı sallamak suretiyle ters yüz edilerek pişirilir. Hafif pembeleşince tavadan alınarak servis edilir.






İNCE BÖREK (Yufka Böreği) (Hatay) Tarifleri Burdur Yemekleri



(1 adet İNCE BÖREK (Yufka Böreği) (Hatay) 73,983 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort