|
|
İNCİK KEBABI |
|
kültür
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.01.2006
Mesajlar: 61 Şehir: Ağrı |
Kısa URL: https://ml.md/lc9369
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2006
1,904 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME (6 kişilik)
6 adet kuzu inciği
1 orta boy soğan
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
50 gram margarin
1 bardak su
tuz
Kızartma şartlarına göre hazırlanmış uygun boy bir termik tabanlı tencereye incikler, ince kıyılmış soğan ve yağ ile birlikte konulur. Etlerin bütün yüzleri kızartılır, önce un, sonra salça ilave edilerek karıştırılır. Suyu ilave edilir ve kapağı kapatılır. Alev (yarımdan da kısık) ayarı yapılır. 50 dakika pişmeye bırakılır. Tuz ilave edilir. 5 dakika daha piştikten sonra incikler servis kabına alınır. Sos bir süzgeçten geçirilerek etlerin üzerine dökülür. Kızarmış patates veya püre ile servis yapılır.
|
|
İNCİK KEBABI Tarifleri Emsan Yemek Tarifleri
|
|