|
|
İncir Delemesi (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc32211
Gönderme Tarihi: 25.Arl.2008
2,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Umumiyetle çobanlar tarafından yapılır. Keçi ya da koyun sütünden olur. Kaynatılan süt soğumak üzereyken, incirin yaprağı kırılınca yaprağın dibinden beyaz bir süt çıkar bu süt bir çaput ya da pamuğa sürülür o incirin yaprağına sarılarak alınır. Bir damla incir sütü soğumak üzere olan süte batırılarak sıkılır. 10 dakika sonra o süt aynı yoğurt şeklinde donar. Peynir gibi olur ve yenilir.
|
|
İncir Delemesi (Malatya) Tarifleri Bingöl Yemekleri
|
|