|
|
İncirli Bayram Lokumu |
|
Yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.06.2006
Mesajlar: 49 Şehir: Uşak |
Kısa URL: https://ml.md/lc79470
Gönderme Tarihi: 20.Ağu.2012
2,291 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet taze incir
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 adet yumurta
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
Kayısı marmeladı
Derin bir kabın içinde sütü ve pudra şekerini karıştırın. Üzerine mayayı ve 1 yumurtayı ekleyip yumuşak bir hamur oluncaya dek un ve az su ilave ederek hamuru hazırlayın. Hamuru mayalanması için bir kenarda üzeri kapalı olarak bekletin. Bu arada incirlerin kabuklarını çıkartıp bir kabın içinde ezin. İçine de tarçın, ceviz, kuru üzüm ve 1 yumurtayı ekleyip karıştırın. Hamuru unlanmış bir zeminde açıp üzerine tereyağı sürüp incirli karışımı her tarafına yayın. Rulo şeklinde sarıp 2 parmak eninde kesin. Tepsiye dik olarak yan yana dizin. Üzerine kalan incirli karışımdan elinizle yedirin. 200 derecedeki fırında 30 dakika pişmeye bırakın. Fırından çıkınca üzerine kayısı marmeladı sürüp soğumaya bırakın.
|
|
İncirli Bayram Lokumu Tarifleri Hamur İşleri
|
|