https://cook.com.tr
Toz Şeker 1 Çay Kaşığı
Tarçın 2 Çay Kaşığı
Hurma 200 Gram
İncir 200 Gram
Krema 400 Gram
İnek Sütü 200 Gram
Pandispanya Keki 1 Adet
Hindistancevizi Sütü 200 Gram
İncir, hurma, kremayı, şekeri macun haline gelene karadar kısık ateşte pişirin.
Macun haline belince harçı bilendırdan geçirin ve soğmaya bırakın.
Başka bir tencerede pandispanyayı ıslatmak için krema, süt, hindistancevizi sütünü pişirin.
Kaynadıktan sonra içine kıvam alması için 1 tatlı kaşığı sahlep ve tarçın atın ve kıvam aldıktan sonra soğumaya bırakın.
Sos soğuduktan sonra pandispanya kekini ıslatın üzerine hazırladığınız incirli hurmalı macunu koyun (bunu yaparken cook yağlı kağıdı ve ufak halka şeklinde kalıplardan yararlana bilirsiniz).
Süslemek için kayısı ceviz yada karamelden yararlana bilirsiniz.
|