|
İncirli Levrek |
|
kalben
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2018
Mesajlar: 25 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc135491
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2018
1,070 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet taze soğan
2 adet 1er kiloluk levrek
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
50 gr yağ
2 tutam toz şeker
4 adet taze incir
¼ demet dereotu
¼ demet maydanoz
¼ demet tarhun
1 adet limonun suyu ve kabuğu
100 gr badem
1 tutam Deniz tuzu
¼ demet taze nane
Fırın kabına levrek flatolarını yerleştiriyorum. Doğradığım yeşillikleri balıkların yanlarına serpiyorum.
Limon suyunu ve yağı üstüne gezdiriyorum bademleri ilave ediyorum.
200 dereceli fırında pişiriyorum.
İncirleri ortadan ikiye böldükten sonra etlerine bir tutam toz şeker serperek bir fırın tepsisine koyuyorum ve 150°C ısıtılmış fırında pişiriyorum. İncirlerin istediğim kıvama gelmesi için 10-15 dakika yetiyor.
Sıcak olarak levrek yanında incirlerle servise sunuyorum.
|
|