200 gr tereyağı
1 su bardağı (90-100 g) esmer toz şeker
1 su bardağı tepeleme (110-120 g) Pakmaya Pudra Şekeri
2 adet yumurta
1 paket Pakmaya Şekerli Vanilin
Bir tutam tuz
450 g (4,5 su bardağı) un
2 yemek kaşığı Pakmaya Kakao
1 tatlı kaşığı Pakmaya Karbonat
Arası için:
1 paket Pakmaya İncirli Puding
1,5 su bardağı (300 ml) süt
50 g beyaz çikolata
Oda ısısında yumuşamış tereyağını ve şekerleri mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Ayrı bir kapta elenmiş unu, bir tutam tuzu, Pakmaya Kakaoyu, 1 çay kaşığı limon suyunda köpürttüğünüz Pakmaya Karbonatı ve Pakmaya Şekerli Vanilini harmanlayın.
Yumurtalı karışım ile unlu karışımı yoğurma kabında birleştirin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru toparlayıp streç folyoya sarın. Buzdolabına kaldırın.
Pudingi sütle ve beyaz çikolatayla birlikte yoğun bir kıvam elde edinceye kadar, orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan alın, arada bir karıştırarak soğutun.
Hamurdan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Her parçayı iki yağlı kağıt arasında merdane yardımı ile çay tabağı büyüklüğünde açın.
Yarısına iç malzemeden yerleştirin ve ikiye katlayıp yarım ay şeklinde tamamlayın. Kenarlarını iyice bastırarak, pişerken patlamamasını sağlayın.
Malzeme bitene kadar aynı şekilde hazırlayın.
Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin. Fırından alın.
Soğumaya bırakın. İsteğe göre kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
|