|
İncirli Şeftali Marmelatı |
|
Lerzan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2011
Mesajlar: 34 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc67280
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2011
2,634 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet olgun şeftali
2 adet taze incir
1 kg şeker
1 adet limon
Şeftalinin kabukları soyulur, ortadan kesilir ve ince doğranır. İncir kabuklu olarak doğranır. Tencereye aktarılır, şeker gezdirilir. Kapak kapatılır. Güneş gören bir yere konur. 2-3 saat beklettikten sonra orta ateşe yerleştirilir. Köpükleri çıkarsa alınır. Şeklini ve rengini kaybetmeye başlayınca oldu demektir. Limon sıkılır ve eklenir. 10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten alınır. Tencerede soğuyunca kavanozlara çekilir. Kapağı sıkı kapatılır.
|
|