|
|
İncirli tatlı |
|
zatinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc76108
Gönderme Tarihi: 27.May.2012
1,888 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 incir
1 çay bardağı un
1 su bardağı irmik
Yarım paket kabartma tozu
Yarım paket vanilya
1 su bardağı süt
2.5 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı margarin
2 yumurta
1 limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı tarçın
Un ve kabartma tozunu eleyerek iyice karışmasını sağlayın. İrmiği ve vanilyayı ilave edip harmanlayın. Sütü ekleyerek karıştırın.
Şeker ve margarini krema kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Çırpılmış yumurta sarısı, limon kabuğu rendesi ve irmikli karışımı ekleyip iyice karıştırın.
İncirleri yıkayıp dörde bölün. Yumurta aklarını beyazlaşıncaya kadar çırpın. İncir ve bir tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın. Daha önce hazırladığınız irmikli karışıma ekleyip iyice yedirin.
Fırın tepsisine alüminyum folyo serip yağlayın. Hazırladığınız karışımı boşaltıp 180 derece ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra kare ya da baklava şeklinde dilimleyin. Üzerine pudraşekeri ve tarçın serperek servis yapın.
|
|
İncirli tatlı Tarifleri Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
|
|