Hamuru için:
200 g tam buğday un
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı toz şeker
110 g küp küp doğranmış tereyağı
1 adet yumurta
3 çay kaşığı soğuk su
İçi için:
2 adet yumurta sarısı
110 ml krema
200 gr taze keçi peyniri
Yarım limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
6 adet taze siyah incir
Üzeri için:
Nane
Un, tuz ve şekeri Arçelik Resital Doğrayıcı içerisinde karıştırın.
Üzerine küp küp kesilmiş soğuk tereyağını atıp karıştırmaya devam edin.
Küçük bir kasede yumurta ve soğuk suyu bir çatalla çırpıp Arçelik Resital Doğrayıcı içine ekleyin ve homojen hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Eğer hamur kuru görünüyor ve elinizle bastırdığınızda bir arada durmuyor dağılıyorsa 1-2 çay kaşığı soğuk su daha ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız hamuru elinizle toparlayıp yağlı kağıt içerisine alın ve Arçelik No Frost Buzdolabı’nda en az 2-3 saat dinlendirin.
Vaktiniz varsa bir gece de bekletebilirsiniz.
Dinlendirdiğiniz tart hamurunu yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açıp hamuru dikkatlice yağladığınız tart kalıbına yerleştirin.
Yanlarını ve tabanını bastırarak düzenleyin.
Kenarlardan sarkan fazla hamurları kesin ve bir çatalın ucuyla hamurun tüm yüzeyine delikler açın.
Hamurunu yerleştirdiğiniz tart kalıbını 30 dakika Arçelik No Frost Buzdolabı’nda dinlendirin.
Dinlenen tart hamurunun üzerine yağlı kağıt yerleştirin ve ağırlık yapması için de ortasında nohut koyun.
Önceden ısıttığınız 190 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da 20 dakika pişirin.
20 dakika sonunda nohutları ve yağlı kağıdı alıp bir 10 dakika daha Arçelik Ankastre Fırın’da pişirin.
İç dolgusu için bir kasede yumurta ve kremayı Arçelik Resital Mikser ile çırpın.
Ardından keçi peyniri, limon suyu, limon kabuğu, tuz ve karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırın.
Tart kalıbının içerisine iç dolguyu boşaltın.
Üzerine doğradığınız incirleri yerleştirin.
170 derecelik Arçelik Ankastre Fırın’da yaklaşık 25 dakika pişirin.
Pişen tartınızın üzerine taze nane yaprakları serpip servis edebilirsiniz.
|