30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
4 taze soğan (ince kıyılmış)
500 gr ayıklanmış beyaz etli balık
2 tatlı kaşığı un
750 gr (3+3/4 su bardağı) süt
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve kaşığı maydanoz (kıyılmış)
kahve kaşığının ucuyla kırmızı biber
125 gr (1/2 su bardağı) acı krema
Orta boy bir kapta, yağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, taze soğanları koyup arasıra karıştırarak 4 dakika, soğanlar kızarıncaya kadar pişiriniz.
Ayıklanmış beyaz etli balık etlerini tencereye koyup, devamlı karıştırarak 1 dakika pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, tahta kaşıkla unu ekleyerek pürtüksüz bir bulamaç elde ediniz. Devamlı karıştırarak sütü yavaş yavaş katıp tencereyi yeniden ateşe oturtunuz. Karıştırmaya devam ederek 2-3 dakika, karışım hafif koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
Ateşin altını kısıp, karabiber, maydanoz ve pul kırmızı biberi ekleyip, 10 dakika ağır ateşte pişiriniz.
Acı kremayı katıp çorbayı devamlı karıştırarak 3 dakika kaynatmadan pişirdikten sonra ateşten indiriniz.
Çorbayı servis kaselerine yada büyük bir çorba kasesine boşaltıp servis ediniz.
|