|
|
İngiliz Çorba Servisi |
|
ışı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.03.2013
Mesajlar: 62 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc100472
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2014
1,561 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi
Ankara 2006
Gueridonda kayık tabaktaki Çorba servisi yemeklerin ve garnitürlerin yemek · Çorba servisine başlamadan önce ilk tabaklarına maşa ile servisini yapınız. olarak gueridon hazırlığını yapınız.
Kepçesi içinde olan çorba potunu sağ tarafa, sıcak çorba kaselerini de sol tarafa yerleştiriniz.
Eğer çorba ile birlikte kroton veya kaşar da servis edecekseniz gueridonun konuk masasına yakın olan tarafına yerleştiriniz. Orta kısmı kaselerin doldurulması amacıyla boş bırakınız.
Çorba potunun kapağını sol eliniz ile açınız ve çorbayı sağ elinizle karıştırınız.
Sol elinize aldığınız kaseleri yeterince doldurunuz. Yardımcınız "Demi Chef de Ranga" servis etmesi için veriniz.
Sağ ayağınızı bir adım öne atarak ve hafifçe eğilerek servise başlayınız. · Servis sırasına göre sağ taraftan kaseleri servis ediniz (Demi Chef de Rang).
Son servisi Chef de Rang kendisi yapar.
Konuk tek kişi ise yardımcısına gerek yoktur.
Çorba servisinde kepçenin sağ el ile kullanılması kolaylık açısındandır. Eğer garson sol elini daha iyi kullanıyor ise kaselerle pot yer değiştirebilir. Fakat servis yönü sağ taraftır, bu değişmez.
|
|
İngiliz Çorba Servisi Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis
|
|