Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

İran'da Üretilen Kurut ve Kurut Ürünleri


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İran'da Üretilen Kurut ve Kurut Ürünleri

Saadet
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc124895
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2017
739 defa indirildi / yazdırıldı




Mostafa SOL TANİ - Nuray GÜZELER

İran'da geleneksel koşullarda üretilen kurutun yanı sıra endüstriyel koşullarda üretilen geleneksel sıvı kurut ve endüstriyel sıvı kurut gibi kurut ürünleri de bulunmaktadır.
Geleneksel koşullarda üretilen kurut ile endüstriyel koşullarda üretilen kurut ürünleri, İran süt ürünleri üretimi içerisinde önemli bir paya sahiptir ve halk tarafından kelecoş, kurutlu patlıcan ve erişte aşı gibi çeşitli yemekierin hazırlanmasında kullanılmaktadır. Kurut hayvancılıkla uğraşan göçebeler ve köylüler tarafından inek, koyun ve keçi sütleri kullanılarak ilkel koşullarda üretilmektedir. Geleneksel sıvı kurut üretiminde, kurut öğütülerek sulandırılır, % 0.5-1 oranında tuz ve bazen çeşitli baharatlar ilave edildikten sonra pastörize edilir ve soğutulduktan sonra ambalajlanır. Endüstriyel sıvı kurut üretiminde, yağı % 0.4-0.6 oranında standardize edilmiş inek sütünden üretilen yoğurdun kurumaddesi, serumu ayrılarak % 18'e kadar yükselir. Koyulaşan yağurda % 0.8-1 oranında tuz, % 1-2 oranında peynir altı suyu tozu ve % 1 oranında geleneksel sıvı kurut ilave edilir ve pastörize edildikten sonra soğutulup ambalajlanır. İran Standart Enstitüsü tarafından kurut, geleneksel sıvı kurut ve endüstriyel sıvı kurut için uyulması zorunlu standartlar belirlenmiştir.






İran'da Üretilen Kurut ve Kurut Ürünleri Tarifleri Diğer Konular



(1 adet İran'da Üretilen Kurut ve Kurut Ürünleri 7,400 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort