|
İRMİK ÇORBASI |
|
ananas
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.09.2006
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7967
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2006
3,040 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
4 su bardağı su veya et suyu
3 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı katıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
Yeterince tuz, biber.
YAPILIŞI:
Yağı ve suyu (Veya et suyunu) orta büyüklükte bir tencereye koyunuz. Karıştırıp kaynatınız. Su iyice kaynayınca içine üç çorba kaşığa irmiği atınız. Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırınız. Bir süre sonra bir bardak içinde domates salçasını, sıcak çorba suyuyla eritip, kaynayan çorbaya katınız. Çorba arzuladığınız kıvama gelince ateşten indiriniz. Sıcak sıcak ikram ediniz. Arzu edenler bu çorbaya sütlü terbiye yapabilirler.
Sütlü terbiye: Bir yumurta sarısını bir bardak sütle çırparak karıştırınız. Kaynamakta olan çorba suyundan bir iki kaşık alıp bu karışımı ılıklaştırınız. Çorbayı ateşten indirmeden çorbaya katıp, bir taşım kaynattıktan sonra ikram ediniz.
|
İRMİK ÇORBASI |
|
Seval Hoşgör
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.12.2006
Mesajlar: 52 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc9884
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
2,944 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
3 veya 4 kaşık irmik
10 bardak tavuk suyu
2 çay kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Yağlı bir tavuk 4 litre kadar suda kaynatılır, köpüğü alındıktan sonra içine üç bütün soğan, bir iki adet karanfil bir kaç sap kereviz ve maydanoz kökü ilave edilip 15 dakika daha kaynatıp tuzunu da ilave ederek bir taşım daha kaynattıktan sonra etleri ayırıp süzülür. İrmik, azar azar ve top top olmaması için devamlı karıştırılarak katılır ve irmik kokusu kayboluncaya kadar ortalama 45 dakika kaynatılır. Ve zeytinyağı kıvamına gelince ateşten alınıp kaselere tevzi edilir ve üzerine tarçın serpilerek servis yapılır.
|
İrmik Çorbası |
|
EnginAr
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.04.2006
Mesajlar: 68 Şehir: Bayrampaşa |
Kısa URL: https://ml.md/lc3461
Gönderme Tarihi: 05.May.2006
2,928 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
8 bardak et suyu
2 kahve fincani irmik
1-2 yemek kasigi margarin
1 ½ bardak süt
tuz
YAPILIŞI
1-Et suyunu kaynamaya birakin. irmigi serpistirerek katip 7-8 dakika pisirin.
2-Yag ve yeterince tuz koyup sütü ekleyin, 3-4 dakika sonra servis yapin.
ML® İrmik Çorbası için tıklayın
|
İrmik Çorbası |
|
sait
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2008
Mesajlar: 66 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc24081
Gönderme Tarihi: 27.May.2008
2,822 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 adet olgun domates
10 su bardağı et suyu
Tuz
3 çorba kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı irmik
1 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
Domatesleri rendeleyip, küçük bir tencerede bir bardak et suyu ve tuz ekleyerek hafif ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Tel süzgeçten geçirerek çorba tenceresine alın.
Kalan et suyu ve tereyağını domatesin üzerine ilave ederek, irmik serpin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca, ateşin altını kısıp yarım saat daha pişirin.
Sütü ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın. Ocaktan indirdiğiniz kaynar haldeki çorbaya karıştırarak servis kasesine boşaltın.
|
İrmik Çorbası |
|
Hakime
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.10.2006
Mesajlar: 26
|
Kısa URL: https://ml.md/lc7911
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2006
2,817 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 olgun domates
10 su bardağı et suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
2 kahve fincanı irmik
1 su bardağı süt
4 yumurta sarısı
tuz
HAZIRLANIŞI:
Domatesleri rendeleyip küçük bir tencerede bir bardak et suyu ve tuz ekleyerek hafif ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Tel süzgeçten geçirerek çorba tenceresine alın. Kalan et suyu ve tereyağını domatesin üzerine dökün, irmik serpin. Sürekli karıştırarak kaynatın. Kaynayınca, ateşin altını kısıp yarım saat daha pişirin. Sütü ve yumurta sarılarını ayrı bir kapta çırpın. Ocaktan indirdiğiniz kaynar haldeki çorbaya karıştırarak servis kasesine boşaltın.
|
İrmik Çorbası |
|
Güzellik
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.04.2006
Mesajlar: 76
|
Kısa URL: https://ml.md/lc5651
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2006
2,742 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 domates
10 bardak et suyu
2 kahve fincanı irmik
1 bardak süt
4 yumurta sarısı
3 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Domatesleri rendeleyip 1 bardak et suyuyla 5-10 dakika kaynatın, sonra süzgeçten geçirin. Et suyunun kalanını ve yağı katarak irmiğini koyun ve durmadan karıştırarak kaynatın, sonra ateşi kısıp yarım saat pişirin. Ateşten alınca, önceden çırptığımız süt ve yumurtayı katarak sofraya alın.
|
İRMİK ÇORBASI |
|
sedan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2008
Mesajlar: 112 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc23258
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2008
2,616 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
3 kahve fincanı irmik
5 orta domates
tuz
kırmızı biber
1 fincan sıvı yağ
8 bardak etsuyu, yahut su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 bardak süt
yumurta
Yapılışı:
Bir tencerede yağı kızdırın sonra irmiği koyup 4 dakika kadar kavurun. Kavrulmuş irmiğe kabukları soyulmuş ve ince doğranmış domatesleri ilave edin. Tuzu ve suyunu koyup 10 dakika kadar pişirin. Yumurta ve sütü iyice karıştırıp ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
|
İRMİK ÇORBASI |
|
azimet
Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Tunceli |
Kısa URL: https://ml.md/lc33403
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2009
2,572 defa indirildi / yazdırıldı
|
2000 gram et suya (8 bardak)
80 gram margarin (4 çorba kaşığı)
750 gram domates (5 orta) ya da 150 gram tuzsuz domates salçası
180 gram irmik (3 1/4 kahve fincanı)
Tuz
ARZUYA BAĞLI OLARAK:
325 gram süt (1 1/4 bardak)
3 yumurta sarısı
1 Bir tencereye; 4 silme çorba kaşığı margarin koyarak az kızdırmak, sonra buna üç bir çeyrek kahve fincanı orta incelikte irmik ilâve ederek, durmadan karıştırmak suretiyle 4 dakika kadar kavurmalıdır.
2 Sonra kavrulmuş irmikleri hazırlanmış 8 bardak et suyu, kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış ve yağsız pişirilerek püre haline getirilmiş 5 orta domates veya bir buçuk kahve fincanı konserve tuzsuz domates salçası ile 1 tatlı kaşığı da tuz ilâve ederek, tencerenin kapağım kapatmalı ve küçük ateşte 5 - 10 dakika arasında pişmeye bırakmalıdır.
3 On dakika sonra çorbayı kâseye alarak servis yapmalı. Çorbada yumurta ve süt kullanılacaksa; o takdirde, bir kuşaneye 3 yumurta sarısı ile bir çeyrek bardak süt koyarak çatal ve telle bir dakika çırpmalı, sonra da bu sütlü yumurtaları kaynamakta olan çorbaya katarak, iyice bir karıştırdıktan sonra çorba tekrar kaynamaya kıvamına gelinceye kadar bir dakika daha ateşte bırakmalı ve kâseye alarak servis yapmalıdır.
|
İRMİK ÇORBASI |
|
sarpa
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2008
Mesajlar: 22 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc26645
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2008
2,570 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
100 gram ince irmik
8 bardak et suyu
3 fincan süt
3 adet yumurta
tuz
HAZIRLANIŞI:
Et suyu biraz tuzla bir tencereye konur, ateşe oturtulur. Kaynamaya başlayınca bir yandan karıştırıp, bir yandan irmik yavaş yavaş tencereye dökülür. Bütün irmik konduktan sonra 15 dakika kaynatılır. Bu müddetin sonunda başka bir kabın içine yumurtaların sarıları konur, bir çatalla vururken içine yavaş yavaş süt ilâve edilir, sonra kaynayan çorbaya döküp iyice karıştırılır.
|
İRMİK ÇORBASI |
|
Satı Karakoç
Aşçı
Kayıt: 31.01.2009
Mesajlar: 18 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc33331
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2009
2,516 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 küçük su bardağı irmik
4 bardak et suyu
1 limon
3 yumurta
tuz
biber
Hazırlanışı:
Tencerede su veya et suyunu kaynatın. İrmiği azar azar dökerek yedirin. Tuzuna bakıp top top olmaması için pişinceye kadar karıştırın. Diğer tarafta bir tencereye 3 yumurtayı limon suyu ile ateşte , çalkalayıp et suu ile sulandırın. Çorbaya azar azar yedirin. 2-3 dakika ¥ sonra çorbanın tadına bakıp kıvamını bulmuşsa ateşten indirip servis yapın.
|
İRMİK ÇORBASI |
|
Elvin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.12.2007
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20155
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2007
2,511 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 Su bardağı et suyu
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Çorba kaşığı irmik
1 Su bardağı süt
1 Yumurta
1/2 Çorba kaşığı tereyağı
İrmiği tencereye koyunuz. Karıştırarak et suyunu ilave ediniz. Tuz atıp hafif hararetli ısıda 15 dakika pişiriniz. Yumurta sarısı ile sütü karıştırınız. Ilıklaştırarak yağ ile beraber çorbaya katınız. Bir taşım kaynatıp çorba kâsesine boşaltınız. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiniz.
|
İrmik Çorbası |
|
nükhet koç
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.09.2010
Mesajlar: 29 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc56137
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2010
2,510 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 çorba kaşığı irmik
4 su bardağı et suyu veya su
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 adet yumurta sansı
1 çay kaşığı silme zencefil
Tuz
Karabiber
Tencerede kızdırılmış yağda irmiği rengi dönene dek kavurun. İçine salçayı ilave edin. İrmiği 1-2 dakika daha kavurun. Et suyunu veya suyu ekleyin. İrmik yumuşayana dek pişirin. İnmesine yakın süt ve yumurta sarısını iyice çırpın. İçine çorbadan 2-3 kaşık alıp, karıştırın. Daha sonra çorbanın içine azar azar akıtarak karıştırın. Bir taşım kaynatın ve zencefil, tuz, karabiber ekleyip, ateşten alın. Sıcak olarak servis yapın.
|
İRMİK ÇORBASI |
|
kasabanınnamusu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.06.2007
Mesajlar: 63 Şehir: Turgutlu |
Kısa URL: https://ml.md/lc22587
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2008
2,498 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
6 su bardağı et suyu
1 su bardağı irmik
2 yumurta sarısı Tuz
Yapılışı:
Kaynayan et suyuna irmiği azar azar ilâve edin. Top top olmaması için sürekli karıştırın. Tuzunu ilâve edin. İrmik kokusu gidinceye kadar kaynatın. Tencereyi ateşten alın ve iki yumurta şansını çorbaya yavaş yavaş ilâve edin.
|
İRMİK ÇORBASI |
|
Şükran Arık
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Kayseri |
Kısa URL: https://ml.md/lc16525
Gönderme Tarihi: 19.Tem.2007
2,414 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Su bardağı irmik
1 Çay kaşığı tuzsuz salça
10 Su bardağı et suyu
3 Yumurta sarısı
1 Çay bardağı süt, tuz.
İrmiği yağda kavurun, et suyu, küçük doğranıp pişirilerek püre haline getirilmiş domates, tuzsuz salça ve biraz tuz katıp 5 -10 dakika kaynatın. Yumurta sarılarını sütle çırpıp, azar azar kaynar çorbaya karıştırın. Kaynamaya başlayınca ateşten indirin. Sıcak servis yapınız.
|
İrmik Çorbası |
|
kutsal yol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2012
Mesajlar: 84 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc74087
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2012
2,399 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı irmik
3 adet yumurta
100 gr margarin
1 adet et bulyon
Yeterince su
Tuz
Margarini bir tencerede eritin, ocağın altını kapayıp yumurtaları ve irmiği ekleyip sert bir hamur kıvamına gelene kadar iyice karıştırın. Ardından bir çay kaşığı yardımıyla şekillendirerek, tablet et bulyon attığınız suya atarak tencerenin kapağı kapalı olarak irmikler iyice kabarana kadar kaynatın.
|
İrmik Çorbası |
|
hayriyeaydin
Aşçı
Kayıt: 25.06.2008
Mesajlar: 18 Şehir: çanakkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc40335
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2009
2,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
İrmik, etsuyu, yumurta, limon ve tuzdan oluşan çorba malzemesidir. Kaynayan et suyuna azar azar irmik ilave edilir. Peşinden yumurta limonla çarpılıp ilave edilir. Et suyunun piştikten sonra ilave edildiği de görülür,
|
İRMİKLİ ÇORBA |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102028
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014
2,346 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı irmik
3 adet domates
4 su bardağı et suyu veya su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
İrmiği tereyağında kavurun. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve ayrı bir kapta yağ ilave etmeden beş dakika kavurun. Üzerine kaynamış et suyu veya su ilave edin. Salça ve kavrulmuş irmiği ekleyerek 10 dakika kaynatın. Tuzunu ayarlayıp çorbayı ateşten alın.
|
İRMİK ÇORBASI |
|
sabaat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.10.2010
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56448
Gönderme Tarihi: 01.Ekm.2010
2,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bu da, kuvvetli midelere, kuvvetli çorbalardandır. Besili tavuk ve hindi sulariyle güzel olur. Bir tencerede yağlı tavuk suyu kaynadığı sırada, istenilen miktar irmiği, azar azar tavuk suyuna dökerek iyice yedirmelidir.
İrmiklerin, top top olmaması için de, un çorbasında olduğu gibi, devamlı karıştırılarak çorbayı pişirmelidir.
Bu çorba, terbiyeli salça kabul ettiği gibi, üzerine dövülmüş tarçın dahi serpilerek içilir.
|
İrmik Çorbası |
|
Ercüment Çözer
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc65130
Gönderme Tarihi: 29.Haz.2011
2,256 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı margarin
1 çay bardağı irmik
3 adet domates
4 su bardağı et suyu veya su
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
Bir kabın içinde margarin ve irmiği kavurun. Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Ayrı bir kapta yağ ilave etmeden, domatesleri 5 dakika kavurun. Üzerine kaynamış et suyu veya su ilave edip salça ve kavrulmuş irmiği ekleyin. 10 dakika kaynatıp tuzunu ayarlayın.
|
İrmik Çorbası |
|
aman avcı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.12.2013
Mesajlar: 30 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94467
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2013
2,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı tereyağı
3 kahve fincanı irmik
3 adet orta boy domates
8 su bardağı et suyu
1 kaşık salça
Tuz
Terbiyesi için:
1/2 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
Bir tencerede margarini eritin, irmiği ekleyin. İrmiğin rengi değişmeye başladığında rendelenmiş domatesleri ekleyip bir-iki dakika kavurun. Et suyu, salça ve tuz ekleyip 10 dakika pişirin. Sütle yumurta sarılarını karıştırın. Azar azar ve sürekli karıştırarak çorbaya ekleyin. Bir taşım kaynatıp sıcak servis yapın.
|
|