|
İrmik Helvası (Sivrihisar Eskişehir) |
|
dönüm
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.09.2014
Mesajlar: 32 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc134221
Gönderme Tarihi: 20.May.2018
739 defa indirildi / yazdırıldı
|
Tahsin Altın
Sivrihisar Folkloru
500 gr. İrmik
500 gr toz şeker
250 gr. Margarin veya 2 çay bardağı sıvı yağ
500 gr su veya süt
100 gr çam fıstığı
Geniş tencerede yağ eritilir üzerine irmik ve çam fıstığı ilavesi ile 40-45 dakika kadar ateş üzerinde kavrulur süt veya su ile şekerin (3/4)ü karıştırılarak ve kaynar vaziyette iken fıstıklı irmik üzerine dökülür ve karıştırılır. Suyu çekesiye ateş kısılır. Suyu çekilince geri kalan (1/4) toz şeker üzerine serpilip karıştırılır. Ağzı kapatılarak dinlenmeye bırakılır.
|
|