|
|
İrmik Helvası |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc45951
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2010
6,696 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket Selva İrmik
300 gr. tereyağı
2.5 bardak süt (1/2 litre)
2.5 bardak şeker (500 gr.)
100 gr. çam fıstığı
1 paket Selva İrmik, 300 gr. tereyağında içine çam fıstığı konularak pembeleşinceye kadar kavrulur. Diğer yandan 2.5 bardak süte şeker ilave edilip hafif ısıtılır. Karışım, kavrulmuş irmiğe eklenerek suyunu çekinceye kadar karıştırılır. Ocağın altı kapatılıp helva dinlendirilir. Üzerine fıstık veya rendelenmiş hindistancevizi ilave edilerek servis yapılır.
|
|
İrmik Helvası Tarifleri Selva Yemek Tarifleri
|
|