Malzemeler:
650 gram irmik
100 gram çam fıstığı
250 gram tereyağı
1 su bardağı soğuk su
500 gram bitter çikolata
150 gram file fıstık
150 gram file fındık
Şerbeti için:
1,5 litre süt
1 çay kaşığı vanilya
800 gram toz şeker
Hazırlanışı:
Şerbet için süt, vanilya ve toz şekeri bir tencerede kaynatın. Ayrı bir tencere içinde tereyağını eritin. Fıstık ve irmiği ilave edip 15 dakika daha kavurun. Kavrulan helvaya soğuk su ilave edin. Daha sonra da kaynattığınız şerbeti, ılık olarak ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın, arada bir karıştırarak demlenmeye bırakın. Soğuyan helvayı ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin. Bir kapta bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Helva toplarını bitter çikolataya ve file fındık veya file fıstığa batırıp dondurun. İster bütün ister dilimleyerek soğuk servis yapın.
|