200 gr. taze keçi peyniri
125 gr. yumuşamış tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
1 su bardağı pudra şekeri
2 tepeli su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 tatlı kaşığı kabartma tozu (yarım paketten biraz fazla)
1 paket vanilya
Un ve irmik haricindeki tüm malzemeleri karıştırın, irmiği koyun, unu da azar azar ilave ederek, yumuşak bir hamur elde edin. Ununu fazla kaçırırsanız, istenen gevrekliği elde edemezsiniz. Hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar alın, yuvarlayıp, yağlanmamış tepsiye dizin. Ayırdığınız yumurta sarısından üzerlerine sürün. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırına kurabiyeleri sürün. Kabarıp kızarmaya başlayınca, fırının ısısını 175 dereceye indirin. Nar gibi kızaran kurabiyeleri fırından alın.
Fotoğraf "yan komşu" tarafından gönderildi. 31.08.2016
|