|
|
Isırgan Çorbası (İzmir) |
|
fatura
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.11.2016
Mesajlar: 37 Şehir: Gümüşhane |
Kısa URL: https://ml.md/lc125477
Gönderme Tarihi: 21.May.2017
1,155 defa indirildi / yazdırıldı
|
Anadolujet Magazin
1 demet taze ısırgan (Çiğken çıplak elle dokunmasanız iyi olur)
1 adet patates
1 adet kuru soğan
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Bir tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında kavurun. Küçük küçük küpler şeklinde kestiğiniz patatesi de ekleyin. Patatesler yumuşayana kadar soteleyin. Bir kapta su kaynatın. Isırgan otlarını kaynar suda bir dakika haşlayıp kepçeyle buz dolu bir kaba alın. Bu işlem otun yeşil rengi kaybolmasın diye yapılır. Isırganı buzlu sudan hemen çıkarıp blenderden geçirin.
Tenceredeki soğan, patates karışımını da blenderden geçirin. Üç su bardağı suyu patatesli karışıma ilave edip bir taşım kaynatın. Ocağınızın altını iyice kısıp, ısırgan püresini ekleyin. Tuzunu ve biberini koyup kaynatmadan ısıtın. İkram ederken üzerine kıtır ekmek koyabilirsiniz. Şifa kaynağı ısırgan çorbanız hazır.
|
|
Isırgan Çorbası (İzmir) Tarifleri Ege Yemekleri
|
|