|
|
Isırgan Otlu Kiş |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc35844
Gönderme Tarihi: 27.Nis.2009
4,216 defa indirildi / yazdırıldı
|
İçindekiler
Hamur için;
250 gr un
200 gr tereyağı
2 yemek kaşığı buzlu su
1 yemek kaşığı sirke
tuz
kuru bakliyat
iç için;
500 gr ısırgan otu
150 gr beyaz peynir
muskat (küçük hindistancevizi)
3 adet yumurta
1 adet iri soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
200 ml krema.
Hamurun hazırlanması için buzlu su dışında tüm malzemeyi derin bir kaba koyun. Bıçak yardımıyla tereyağını küçük parçalar halinde kesin. Yağ iyice küçük parçalara ayrılınca soğuk suyu ilave edip hamuru büyükçe bir top olana dek yoğurun. Sonra hamuru serin bir yerde 1 saat kadar dinlendirin. Fırını 200 derecede çalıştırın. Hamuru tezgahın üstüne yaydığınız bir alüminyum kağıt üzerinde 1 santimetre kalınlığında açın. Hamurun ortasına koyduğunuz kilitli geçmeli kek kalıbını kullanarak hamurdan tabanı büyüklüğünde bir daire kesin. Kenarda kalan fazlalıkları toplayın ve yuvarlak hamur parçasını kalıba yerleştirin. Kalan hamurla kalıbın kenarında tabanından itibaren 5 cm yüksekliğinde bir şerit oluşturun ve şeridi yer yer çatal ile delin.
Not: Isırgan otu içerdiği bol miktardaki C vitamini, kalsiyum ve demir sayesinde kansızlık, romatizma ve demir eksikliği için etkili bir ilaçtır
|
|
Isırgan Otlu Kiş Tarifleri Tefal Yemek Tarifleri
|
|