|
|
Isırganlı Poğaça |
|
papürüs
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.03.2009
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya |
Kısa URL: https://ml.md/lc34634
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2009
4,485 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 demet ısırgan otu
1 adet ufak kuru soğan
Yarım tatlı kaşığı tuz
Hamur için:
1 adet yumurta
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 paket kabrtma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Hamur malzemesi biraraya getirilerek ele yağışmayan,orta sertlikta bir hamur yapılır 20-25 dakika kadar dinlenmeye bırakılır. Bu arada ısırgan eldiven giyerek yıkanır ve doğranır. Soğan ince kıyılır, tuz ilave edilerek yumuşaması için ovulur. Üzerine ısırgan eklenir ve karıştırılır. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, unlu zeminde çay tabağı kadar açılır. Kenarına yeteri kadar iç konur ve kapatılır. yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
|
Isırganlı Poğaça Tarifleri Kete Tarifleri
|
|