Sos için:
3 su bardağı rende domates
1 yemek kaşığı yağ
2 diş doğranmış sarımsak
1 çay kaşığı deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
1 tane top mozzarella peyniri
İçimiz İçin:
3 çorba kaşığı sana hamurişi
1 tane doğranmış soğan
2 diş doğranmış sarımsak
200 gr ördek kıyması
1 kg ısırgan otu (yıkanmış ve doğranmış)
2 tane top mozzarella peyniri
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı muskat
Hamuru için:
1 su bardağı un
4 adet yumurta
2 bardak unu tezgaha alarak tuz ile harmanladıktan sonra ortasına bir havuz açıp, kasede çırptığım yumurtaları ekleyerek unun dışından, yumurtalı içe doğru yavaş yavaş hamuru topluyoruz. Kalan undan da azar miktarda ekleme ile, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamuru yoğuruyoruz. Hamur biraz sert olacak. Eğer kullanıyorsanız, makarna makinesinin düz açma kısmı ile hamuru açıyoruz, makineniz yoksa, hamuru 2ye bölerek ince ve mümkünse dikdörtgen yufkalar yaparak 15 x 15 ebatlarında kareler kesiyoruz. İç malzemeyi hamuru açmadan önce yaparsanız, yufkalar kurumamış olacaktır.
Soğan ve sarımsaklarımız yağda biraz öldürüp, ördek kıymamızı ilave ederek kavuralım. Isırganları ekleyerek susuz olarak kavurmaya devam edelim. Isırgan hemen pişince ocağı kısıp tuzu, karabiberi ve muskatı ekleyerek 2 dakika daha pişirip ocağımızı kapatalım ve peyniri kalın olarak rendeleyerek harcımıza katalım. Biraz soğutalım ve fazla suyunu süzelim. Soğumuş olan malzememizi yufkalarımıza eşit miktarda bölüp yufkaları rulo olarak sarıyoruz. Yağlanmış bir fırın kabına ruloların kat yerleri altta kalacak şekilde diziyoruz.
Sos için, domates, eritilmiş tereyağı, sarımsak, deniz tuzu, karabiberi ve top mozzarella peyniri, sos göz göz oluncaya kadar pişirelim, tuz ve biberle tatlandırarak ocağımızı kapatabiliriz. Hazırladığımız sosu ruloların üzerine dökelim, peyniri ister rende olarak ister doğrayarak sosumuzun üzerine yayalım ve önceden ısınmış 180 derecedeki sıcak fırında 35 40 dakika pişirerek içinde portakal dilimleri ile taze fesleğen yaprakları olan yeşil bir salata ile servis edebiliriz.
|