Böreğin içi için:
500 gr. haşlanmış ve doğranmış ısırgan otu
200 gr. ince doğranmış soğan
100 gr. zeytinyağı
1 çay bardağı süt
500 gr. çapraz ince doğranmış pırasa
2 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber ve tuz
Börek hamuru için:
600 gr. un
300 gr. yoğurt
2 yumurta
Tuz
Su
Önce iç hazırlanacak. Tencereye zeytinyağı koyulup kızdırılacak. Soğan koyulup bir iki karıştırıldıktan sonra pırasa ve daha sonra da ısırgan eklenip karıştırılacak. Yumurta, süt, karabiber, tuz katılıp bir kaynatmada ateşten alınacak. İç bir kenarda soğutulurken, hamur hazırlanacak
Un, yoğurt, yumurta ve tuz karılıp kulak memesi kıvamında hamur tutulacak. Hamur ıslak bir bez ile örtülüp 5 dakika dinlendirilecek. Sonra 10 eşit parçaya bölünecek. Her parça merdane ile açılacak. Bunların 5 tanesi üst üste koyularak 2 adet börek hamuru elde edilecek.
Hamurların biri tepsiye döşendikten sonra, üzerine iç yayılacak; ikinci hamur da bunun üzerine kapatılacak. 5 dakika kadar dinlendirildikten sonra, fırına verilip iyice kızartılacak.
|