|
|
Isırganotlu tavuk dolma |
|
general
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2006
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc8404
Gönderme Tarihi: 06.Kas.2006
2,346 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet tavuk göğsü
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan
4 diş sarımsak
100 gram kaşar peyniri
1 demet ısırgan otu
Bir tutam tuz ve karabiber
Garnitür malzemeleri için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı mısır unu
1 kahve fincanı krema
1 çay bardağı süt
1 küçük parça taze zencefil
Bir tutam tuz
Sos malzemesi için:
2 adet olgun domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
2 dal taze fesleğen
1 çay kaşığı acı pulbiber
Tuz ve karabiber
Tavuk göğüslerini ortadan enlemesine yarın fakat diğer yanını da koparmadan bırakın. Hafif döverek genişletin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberle marine edip yarım saat kadar bekletin. Isırgan otunu yıkayıp haşlayın ve soğuk suya çıkararak süzdürün. Daha sonra incecik kıyın. Bir miktar zeytinyağında, soğan ve sarımsak ile soteleyin, soğumaya bırakın. Zeytinyağında dinlenmiş tavuk göğüslerini ortadan ayırın. Bir yanına hazırladığınız harcı ve rendelenmiş kaşar peynirini koyun. Diğer yarısını harem üzerine kapatın ve iki-üç yerinden kürdanla tutturun. Orta ısılı ızgarada pişirin. Tabağa önce mısır unu garni-sini kaşıkla şekillendirerek yerleştirin. Daha sonra acılı domates sosunu tabağa yayın ve üzerine pişirdiğiniz tavuk dolmalarını koyun. Dilerseniz ızgarada pişirilmiş sivri biber ve domates ilavesi ile servis yapın.
Garnitürün hazırlanması:
Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını koyup eritin. Mısır ununu ekleyip, hafif kavurun. Krema ve sütü ekleyip çok az kaynatın. Son olarak az tuz ve rendelenmiş taze zencefil ilave ederek ocaktan alın.
Sosun hazırlanması:
Domateslerin kabuğunu soyup rendeleyin. Sarımsakları da incecik rendeleyip, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ilave ederek ocağa koyun. Suyunu hafifçe çektirin. Tuz, karabiber, pulbiber, ince doğranmış fesleğen yapraklarım ekleyip ocaktan alın.
|
|
Isırganotlu tavuk dolma Tarifleri Acur Dolması Tarifleri
|
|