1 demet ısırganotu
2 diş sarımsak
3-4 dal yeşil soğan
Yarım demet maydanoz
Yarım demet taze nane
1 adet domates
200 gram tulum peyniri ya da lor
Limon suyu
Nar ekşisi
Tuz
Zeytinyağı
Isırganotunu işlemeye başlamadan önce elinize bir eldiven giymeyi unutmayın.
Körpe yaprakları ayıklayıp bir kaseye koyun.
Üzerine tuz ekleyip elinizle birkaç dakika ovalayarak yumuşamasını sağlayın.
Isırgan otlarını yıkayıp sularını süzdükten sonra iri iri doğrayın.
Taze soğan, maydanoz, dereotu ve naneyi incei ince kıyın.
Domatesi küp küp doğrayın.
Tüm malzemeyi bir araya getirip karıştırın.
Sarımsakları ezin.
Limon suyu, nar ekşisi, sarımsak zeytinyağı ve tuz ile bir salaya sosu hazırlayın.
Sebzeleri servis tabağına alın.
Üzerine peyniri ufalayın.
Son olarak sosunu da üzerine gezdirip salatanızı servis edin.
|