Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

İşkembe Çorbası (Aksaray)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Aksaray Yemekleri
Ankara Yemekleri
Çankırı Yemekleri
Eskişehir Yemekleri
Karaman Yemekleri
Kayseri Yemekleri
Kırıkkale Yemekleri
Kırşehir Yemekleri
Konya Yemekleri
Nevşehir Yemekleri
Niğde Yemekleri
Sivas Yemekleri
Yozgat Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İşkembe Çorbası (Aksaray)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 1611
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc183809
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2025
18 defa indirildi / yazdırıldı




İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

1 Kg Dana veya Koyun İşkembesi
2 Yemek Kaşığı Un
750 Gr Kese Yoğurdu
1 Adet Yumurta
4 Diş Sarımsak
2 Lt Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber

İşkembeler bol suda iyice temizlenir ve düdüklü tencerede, 1 litre suda 10 dakika haşlanır.
İşkembe soğuyunca küçük küçük doğranır.
Tenceredeki su dökülmez ve kaynamaya bırakılır.
Diğer bir tarafta un kısık ateşte kavurulur, rengi değişip kokusu gidince ocaktan alınır.
Yumurta, yoğurt, 1 litre su, kavrulmuş ve soğuyan un ile iyice çırpılır.
Bu sırada tenceredeki haşlama suyu kaynatılır ve 2 kepçe alınarak pütürsüz kıvama gelen karışımın içine dökülür.
Tencerede kaynamakta olan haşlama suyunun içine ılıyan yoğurtlu sos dökülür.
Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırılan çorba kaynayınca üzerine işkembe parçaları, 5 dakika sonra da dövülmüş sarımsaklar ilave edilir ve 1-2 dakika sonra tencere ocaktan alınır.
Tereyağı tavada eritilir, içine pul biber serpildikten sonra çorbaya boca edilir ve yenir.







İşkembe Çorbası (Aksaray) Tarifleri Çankırı Yemekleri



(1 adet İşkembe Çorbası (Aksaray) 62 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası