İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1 Kg Dana veya Koyun İşkembesi
2 Yemek Kaşığı Un
750 Gr Kese Yoğurdu
1 Adet Yumurta
4 Diş Sarımsak
2 Lt Su
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
İşkembeler bol suda iyice temizlenir ve düdüklü tencerede, 1 litre suda 10 dakika haşlanır.
İşkembe soğuyunca küçük küçük doğranır.
Tenceredeki su dökülmez ve kaynamaya bırakılır.
Diğer bir tarafta un kısık ateşte kavurulur, rengi değişip kokusu gidince ocaktan alınır.
Yumurta, yoğurt, 1 litre su, kavrulmuş ve soğuyan un ile iyice çırpılır.
Bu sırada tenceredeki haşlama suyu kaynatılır ve 2 kepçe alınarak pütürsüz kıvama gelen karışımın içine dökülür.
Tencerede kaynamakta olan haşlama suyunun içine ılıyan yoğurtlu sos dökülür.
Tahta bir kaşıkla devamlı karıştırılan çorba kaynayınca üzerine işkembe parçaları, 5 dakika sonra da dövülmüş sarımsaklar ilave edilir ve 1-2 dakika sonra tencere ocaktan alınır.
Tereyağı tavada eritilir, içine pul biber serpildikten sonra çorbaya boca edilir ve yenir.

|