https://www.kulturportali.gov.tr
1 kuzu işkembesi
1 kuzu bağırsak
1 limon
İçi için:
1 kg. Kuzu kuşbaşı
½ kg. pirinç
1-2 yemek kaşığı kuru nane
Tuz
Kırmızıbiber
Karabiber
Yağ
İşkembeler temizlenip iyice yıkanır. 1 tane limon suyuyla iyice karıştırılıp ½ saat dinlendirilir. Küçük parçalara ayrılıp kenarları dikilerek küçük kesecikler yapılır. İÇ MALZEME: Kuşbaşı et küçük küçük sotelenir, yıkanır (pirinçle birlikte). Üstüne tuz, nane, yağ ve baharatları ilave edilir. Karıştırılır. Hazırlanan iç malzeme küçük keseciklere ve bağırsakların içine çok olmayacak şekilde doldurulup ağızları tekrar dikilerek kapatılır. Tencerenin içine konularak üstüne bol su, tuz ilavesiyle ağır ağır pişirilir.
|