|
|
İSKOÇ ÇORBASI |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11567
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2007
2,812 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kutlanılacak malzeme (4 kişilik):
800 gram.lık bir dana eti parçası,
birkaç çorbalık kemik.
8 brüksellahanası,
küçük 1 lahana,
2 baş prasa,
1 kahve fincanı arpa,
orta irilikte 3 patates,
2 körpe havuç,
1 kara turp,
1 kahve fincanı kıyılmış maydanoz,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Yapımı:
Kemikleri ve eti iyice yıkadıktan sonra bunları büyükçe bir tencereye koymalı tuziayıp biberlemeli ve üzerlerini bir kaç parmak geçecek kadar bol su koymalı. Kabı ateşe oturtmalı ve orta ısılı ateşte bunları kaynamaya bırakmalı. Bu işlere başlarken üstü kazınmış turpla havucu rendelemeli, yıkanmış ve sakalı kesilmiş prasayla yaprakları teker teker yıkanmış lahanayı iri iri parçalara doğramlı. Brüksellahanalarını bol suda yıkadıktan sonra birkaç parçaya doğramalı. Patatesin kabuğunu soyup bunu da küçük parçalara doğramalı. Etle kemiğin suyu kaynamaya başlayınca maydanoz haricinde bütün sebzeleri ve yıkanmış arpayı tencereye atmalı. İki saat kaynattıktan sonra eti tencereden çıkarmalı. Elli dakika daha tenceredekileri oynattıktan sonra bu defa da kemikleri çıkarmalı. Tencereden kemikleri çıkarınca kıyılmış maydanozu tenceredeki sebzelere katmalı. On dakika daha kaynattıktan sonra tencereyi ateşten indirmeli, çorba servis kâsesine İçindekileri boşaltmalı ve sıcak sıcak servis yapmalı.
Bu çorbayı küçük parçalara doğranmış ve kıyılmış maydanozla birlikte tekrar tencereye atılmış et parçalarıyle de servis yapmak mümkün olduğu gibi rendelenmiş peynir kâsesini sofraya götürmek suretiyle de servis yapmak mümkündür.
|
|
İSKOÇ ÇORBASI Tarifleri Diğer Ülkelerin Yemekleri
|
|