2 adet elma
1 büyük çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Kek için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı un
Çelik tavaya şeker konur, kısık ateşte yavaş yavaş erimeye bırakılır. Bu arada elmalar soyulur, orta incelikte dilimlenir. Eriyen şekere tereyağı eklenir. Elmalar da ilave edilir, yavaşça karıştırılır ve ateşten alınır. Hemen yağlanmış kek kalıbına dökülür ve düzeltilir. Üzerine kek karışımı dökülür. 165 derece fırında 50 dakika pişirilir. Fırından çıktıktan 10 dakika sonra servis tabağına ters çevrilir.
|