Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kebaplar > İslim Kebabı (düdüklü) (1 adet - 34,045 defa bakıldı)

İslim Kebabı (düdüklü)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Beyti Tarifleri
Çöp Şiş Tarifleri
Döner Tarifleri
Fırın Kebabı Tarifleri
Hünkar Beğendi Tarifleri
İslim Kebabı Tarifleri
Kağıt Kebabı Tarifleri
Kuzu Kebabı Tarifleri
Orman Kebabı Tarifleri
Patlıcan Kebabı Tarifleri
Sebze Kebabı Tarifleri
Şiş Kebabı Tarifleri
Tandır Kebabı Tarifleri
Tas Kebabı Tarifleri
Tencere Kebabı Tarifleri
Tepsi Kebabı Tarifleri
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


İslim Kebabı (düdüklü)

arıkuşu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 26.02.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Kırklareli
Kısa URL: https://ml.md/lc34119
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2009
1,836 defa indirildi / yazdırıldı




900 gram kuzu eti
500 gram patlıcan (3 küçükçe)
90 gram sadeyağ ya da margarin (4 1/2 çorba kaşığı)
3 dolmalık biber
1-3 kahve fincanı su
300 gram soğan (3 orta)
Tuz
400 gram domates (3 orta)

1 Bir tencereye ya da düdüklü tencerenin içine, kemikli olarak herbir parçası 150 gramdan doğranmış 900 gram kuzu etinin yerleştirdikten sonra, bunların üstlerine sıra ile konulmuş, dörde bölünmüş 3 orta baş soğan, sadece 2 tanesi olmak üzere; soyulmuş ve küçük doğranmış domates, alacalanmış ve ortalarından ikiye kesilmiş ve ikişer parmak eninde parçalara doğranmış 3 küçükçe patlıcan, uzunluklarına ortalarından ikiye kesilmiş ve çekirdekleri temizlenmiş 3 dolmalık biber, sekize bölünmüş bir büyük domates, 4.1/2 silme çorba kaşığı sadeyağ ya da margarin, 2 tatlı kaşığı tuz ile 1 - 2 kahve fincanı arasmda da su koyduktan sonra, tencerenin ya da düdüklü tencerenin kapağım kapatmalıdır. (İslim kebabı düdüklü tencerede pişecekse buna ancak bir kahve fincanı su; tencerede pişecekse üç kahve fincanı su katmalıdır. Sonra, tencerede pişecekse kapağın üstüne havan, büyük taş ve benzeri gibi bir ağırlık oturttuktan sonra, tencere ile kapak arasını da yarım bardak un ve üç çeyrek kahve fincanı sudan yapılmış bir hamurla macun gibi sıvamak suretiyle, tencereyi az çok buğu çıkmaz hale getirmelidir.)
2 Sonra tencereye ya da düdüklü tencereyi ateşe oturtarak, 1 -2 saat arasmda pişmeye bırakmalıdır. (İslim kebabı düdüklü tencerede pişecekse; tencereyi gayet kuvvetli ateşe oturtarak, tencerenin üstündeki düdük, yukarıya doğru itilerek bol islim ve ıslık gibi sesler çıkarmaya başladıktan sonra hesap edilmek üzere yarıdan fazla azaltılmış ateşte, bunları 45 dakika daha pişmeye bırakmalıdır. Tencerede pişecekse; tencereyi, üstündeki ağırlık ve etrafının hamuru ile ateşe oturtarak, ilk on beş dakikası çok hafif olmak üzere ve ortadan daha az ateşte pişmeye bırakmalıdır.)
3 Bir ya da iki saat sonra tencereyi ateşten alarak, islim kebabım tabağa almalı ve servis yapmalıdır. (Düdüklü tencereyi ateşten aldıktan sonra, düdüğünün altına bir çatal -iliştirerek, içinden aşağı yukarı islim çıkmaz bir hale gelinceye kadar islimi boşaltmalı ve sonra kapağını açarak tabağa almalı, tencerenin ise hemen etrafının hamurlarım çıkararak, yemeği tabağa almak suretiyle servis yapmalıdır.)






İslim Kebabı (düdüklü) Tarifleri Kebaplar



(1 adet İslim Kebabı (düdüklü) 34,045 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort