https://torku.com.tr
Ispanak borani için:
1 demet ıspanak
1 diş sarımsak
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6 yemek kaşığı yoğurt
Tuz
Fellah köftesi için:
2 su bardağı ince bulgur Torku Çatalhöyük Koftelik Bulgur
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 er cay kaşığı karabiber, kırmızıbiber, kimyon, tuz
1 tane kuru Soğan
Sosu için:
2 domates 1 yemek kaşığı salça
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Ispanaklari ayıklayıp, iyice yıkayın. Ardından bıçak yardımı ile ince ince doğrayın. Daha sonra tenceye 1 adet ince ince doğranmış soğan ve 1 diş sarımsağı ekleyin. Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, 2 dakika kadar kavurun. Ardından doğranmış ıspanakları koyun. Karıştırarak, sönmesini sağlayın. Tuz ekleyip, ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin. Ispanak piştikten sonra ocaktan alıp, ılımaya bırakın. Daha sonra ıspanağın suyunu süzün . Üzerine 4 yemek kaşığı kadar yoğurt, isteğe göre 1 diş ince ince doğranmış sarımsak ve az miktar tuz ekleyip, karıştırıp , servis tabağına alın.
Fellah köftesi için, önce bulgur 1,5 su bardağı sıcak suyla ıslatılır. 10 _15 dk. bekletilir. Sonra içine soğan rendelenir un, yumurta, baharatlar, tuz eklenip yoğrulur ve misket büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ortasına parmaginizi bastirip şekil verin.Ayri yerde tencereye suyu koyup kaynatin içine tuzu ve birkaç damla limon suyu damlatın köfteler dağılmasın. Kaynayan suya köfteler koyun pişince süzün.
|