|
Ispanak Musakkası (Isparta) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104819
Gönderme Tarihi: 31.Oca.2015
1,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kg Ispanak Sapı
250 gr Kıyma
2 Adet Domates
1 Adet Kuru Soğan
2 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
Tuz
Su veya Yoğurt Suyu
Ispanaklar ayıklanıp sapları doğranarak yıkanır. Tencere içerisinde kıyma yağda kavrularak, bir kaşık salça ve ince doğranmış soğan ilave edilip bir veya iki dakika kadar kavrulur. Önceden doğranarak hazır hale getirilen ıspanak sapları eklenerek su veya (hafif mayhoş ve daha lezzetli olması için) yoğurt suyu dökülüp, tuzu ilave edilerek pişirilir. Pişen musakka dinlendirildikten sonra servis yapılır.
|
|