2 bağ labada/bebek ıspanak
1 su bardağı haşlanmış Bizim Mutfak karabuğdaylı çorba karışımı
1 avuç çiğ fındık
3-4 adet çeri domates
80 gr hellim (Eski kaşar da kullanılabilir)
Sosu için;
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı bal
Karabuğday Çorbası
Bebek ıspanakları yıkayıp iyice süzün ve kağıt havlu üzerinde kurutun.
Buğdayı bir tencerede haşlayın ve suyunu süzün. Soğuduktan sonra labadaya ekleyin. Domatesleri doğrayarak ilave edin.
Kühne elma sirkesi, limon suyu, zeytinyağı ve balla sosunuzu hazırlayın.
Karışıma ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tuzu ekleyin. Son olarak üzerine fındıkları ekleyerek servis edin.
|