Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ispanak ve Rezeneli Erişte


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Balıklı Makarna Tarifleri
Bezelyeli Makarna Tarifleri
Biberli Makarna Tarifleri
Brokolili Makarna Tarifleri
Cevizli Makarna Tarifleri
Domatesli Makarna Tarifleri
Erişte Tarifleri
Etli Makarna Tarifleri
Fasulyeli Makarna Tarifleri
Fırın Makarna Tarifleri
Havuçlu Makarna Tarifleri
Ispanaklı Makarna Tarifleri
Kabaklı Makarna Tarifleri
Kesme Makarna Tarifleri
Kıymalı Makarna Tarifleri
Köfteli Makarna Tarifleri
Kremalı Makarna Tarifleri
Kuskus Tarifleri
Mantarlı Makarna Tarifleri
Lazanya Tarifleri
Patlıcanlı Makarna Tarifleri
Peynirli Makarna Tarifleri
Salçalı Makarna Tarifleri
Sebzeli Makarna Tarifleri
Soğanlı Makarna Tarifleri
Sosisli Makarna Tarifleri
Soslu Makarna Tarifleri
Spagetti Tarifleri
Sucuklu Makarna Tarifleri
Şehriye Tarifleri
Tavuklu Makarna Tarifleri
Ton Balıklı Makarna Tarifleri
Yoğurtlu Makarna Tarifleri
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanak ve Rezeneli Erişte

meddah
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.01.2009
Mesajlar: 37
Şehir: İstanbul
Kısa URL: https://ml.md/lc32660
Gönderme Tarihi: 03.Oca.2009
2,077 defa indirildi / yazdırıldı




Önceden hazırlanmış temel hamur
30 g (2 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
1 kök rezene (ayıklanıp, kabuğu soyulduktan sonra, ince dilimlenmiş)
4 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
500 g ıspanak (ayıklanıp, yıkanmış)
1 orta boy soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı tarhun
250 g kıyma
1 1/2 tatlı kaşığı tuz

Hamuru hafifçe unlanmış mutfak tezgâhına serip, ince erişteler halinde keserek (ya da erişte makinesinden geçirerek), üstlerini plastik filmle ya da hafifçe nemli tülbentle örtün.
Tereyağının 1 çorba kaşığını kalın dipli bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin. Eriyince kök rezene dilimleri ve taze soğan parçalarını koyup, tencerenin kapağını kapatarak, sebzeleri yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin.
Bu arada, başka bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca ıspanakları koyup, 40 saniye haşlayarak, tencereyi ateşten alın. Ispanakları bir süzgeçte süzüp, akar su altında çalkaladıktan sonra, avucunuzla tutam tutam sıkarak, bütün sularını bırakmalarını sağlayın. Kök rezene dilimleri ve taze soğanları pişirme süresinin bitiminde, ıspanakları tencereye koyup, karıştırdıktan sonra, tencereyi ateşten alarak, bir kenara bırakın. Doğranmış soğanlar ve tarhunun yarısını küçük bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, soğanları yaklaşık 5 dakika pişirin. 15 cl (3/5 su bardağı) su ekleyip, karışımı 3 dakika daha pişirin, kıymayı ekleyip, 2 dakika pişirdikten sonra, ateşi iyice kısıp, karışımın sıcak kalmasını sağlayın.
Bir tencereye 3 litre (13 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca tuzu serpip, karıştırdıktan sonra erişteleri koyup, yumuşayıncaya (ama diriliklerini bütünüyle yitirmemelidirler) kadar haşlayın (1 dakika geçince birini alıp, pişip pişmediğini kontrol edin). Erişteler pişince tencereyi ateşten alıp, erişteleri bir süzgeçte süzerek, bir salata kâsesine aktarın. Kalan tereyağını ateşteki tencereye ekleyip, karıştırarak erittikten sonra, tencereyi ateşten alın ve içindeki kıymalı sosu kâsedeki eriştelerin üstüne boşaltın. Ispanaklı karışımın bulunduğu tencereyi yeniden orta ateşe oturtup, karışımı ısıttıktan sonra, tencereyi ateşten alarak, kalan tarhunu ve sebzeleri kâsedeki soslu eriştelerin üstüne boşaltın ve karıştırıp, servis yapın.






Ispanak ve Rezeneli Erişte Tarifleri Bezelyeli Makarna Tarifleri



(1 adet Ispanak ve Rezeneli Erişte 41,127 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort