|
|
Ispanaklı Balık Kavurma (Çin) |
|
tolky
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 54 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc5801
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2006
2,563 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
1 kg beyaz etli balık
1 demet ıspanak
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı soya fasulyesi
2 diş sarımsak
1 demet yeşil soğan
1 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı susam yağı
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı tane karabiber
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Balık filetoları kuşbaşı tarzında şişlik olarak doğrayın. Tuzlayıp yarım saat
kadar marine edin.
Havanda kişniş ve tane karabiberi sırasıyla dövün, toz zencefil ve
karabiberi ilave edip karıştırın.
Soğan ve sarımsakları soyduktan sonra ince doğrayın.
Derince bir tavada sıvı yağı kızdırın. Balıklarla birlikte soğanları ilave edin.
Soya sosunu, soya fasulyelerini koyduktan sonra 1-2
dakika karıştırın. Toz şekeri ve susam yağını ilave edip kapağını kapayın
ve pişmeye bırakın. Sonra bir kenara alıp soğumayacak tarzda bekletin.
Aynı kabın içinde sarımsakları, rengi kahverenğgilreşmeye başlayana
kadar soteleyin. Doğranmış ıspanakları ilave edin, kapağını kapayıp
pişmeye bırakın.
Tabakların yarısına balık, diğer yarısına ıspanak koyup sıcak servis yapın.
|
|
Ispanaklı Balık Kavurma (Çin) Tarifleri Çin Yemekleri
|
|