5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 kilogram ıspanak
1 adet soğan
Tuz
Sosu için;
1,5 su bardağı yoğurt
Tuz
Üzeri için;
Toz biber
Tereyağı
Soğanları küp şeklinde doğrayın.
Bir tavanın içerisine sıvı yağ ekleyip doğramış olduğunuz soğanları ilave ederek kavurun.
Ispanakları yıkayıp doğrayın.
Soğanların üzerine ıspanakları ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun.
Ispanaklar suyunu çekince üzerine tuz ekleyip 5 dakika boyunca kavurun ardından soğuması için kenara alın.
Bir kabın içerisine yoğurt ve tuzu ekleyerek karıştırın.
Ispanak soğuyunca üzerine yoğurtlu sosu ekleyip karıştırın.
Ardından servis tabağına aktarın.
Bir tavada tereyağı ve toz biberi kızdırın.
Elde ettiğiniz sosu ıspanak boraninin üzerine dökün.
|