Kısa URL: https://ml.md/lc19020
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2007
2,570 defa indirildi / yazdırıldı
Mücver:
500 g havuç
60 g un
3 yumurta
20 g ezilmiş fındık
1 bağ maydanoz
tuz
karabiber
sıvı yağ
Ispanak:
500 g taze ıspanak
yarım diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
hint cevizi pudrası
40 g kızarmış ayçekirdeği
Mücver: Havuçları irice rendeleyin, un, yumurta ve ceviz ile karıştırın. Kıyılmış maydonuzu katın. Tuzunu ve biberinini ayarlayın. Hamuru biraz bekletin. Kızgın yağda küçük mücverler kızartın. Mücverleri sıcak bir yerde bekletin.
Ispanak: Ayıklanmış ıspanağı haşlayın, tencereye sarımsak sürün. Yağı dökün, sıkılmış ıspanağı ekleyin, tuzunu ve biberinini ayarlayın. Mücverleri ve ıspanağı tabaklara dizin, kızarmış aycekirdeği serpiştirin, domates ile garnitür yapın.