|
|
Ispanaklı İnegöl Köfte |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc58559
Gönderme Tarihi: 15.Arl.2010
1,745 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram köftelik kıyma
1/2 paket Knorr İnegöl Köfte Harcı
1 1/2 çay bardağı su (112)
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı (5 ml)
500 gram ıspanak
1 adet kuru soğan (kıyılmış - sosu için)
3 diş sarımsak (sosu için - piyazlık doğranmış)
3 yemek kaşığı ayçiçek yağı (kıyılmış - sosu için)
Bir miktar muskat rendesi (sosu için)
1 yemek kaşığı Knorr Et Toz Bulyon (Hint cevizi - sosu için)
1 1/2 su bardağı su (sosu için)
1. Derin bir kaseye Knorr İnegöl Köfte Harcı'nı, kıymayı, ayçiçek yağını ve suyu koyup yoğurduktan sonra kapalı bir kapta buzdolabında 4 saat bekletin.
2. Sosu için tavada ayçiçek yağını kızdırıp kıyılmış sarımsakları ve piyazlık doğranmış soğanları sote edin.
3. Soğanlar pembeleşince kıyılmış ıspanakları ilave edip kavurun.
4. En son olarak Knorr Et Toz Bulyon'u, muskat rendesini ve suyu ekleyip bir taşım pişirin.
5. Beklettiğiniz köftelere şekil verip yağsız tavada veya ızgarada pişirin. Ardından servis tabağına alın.
6. Ispanaklı sosu servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine koyup sıcak olarak servis edin.
|
|
Ispanaklı İnegöl Köfte Tarifleri Knorr Yemek Tarifleri
|
|