2 adet tavuk göğüs eti
1 adet soğan
200 gr ıspanak yaprağı
1 çay bardağı kaşar rendesi
1 çay bardağı lor
2 adet dövülmüş sarımsak
Tuz
Karabiber
3 yemek kaşığı margarin
Öncelikle tavuk göğüs etini, döverek biraz inceltin ve yumuşatın.
1 yemek kaşığı margarini eritin, içine dövülmüş sarımsağı, tuzu, karabiberi karıştırıp bu karışımı tavuk etlerine sürün, beklesin.
2 yemek kaşığı margarini tavaya alın, soğanı ince ince doğrayıp ekleyin ve soteleyin, bir kaç dk sonra kıyılmış ıspanak yapraklarını da ekleyip bir iki çevirin.
Soğuyunca, 1 çay bardağı kaşar rendesi ve bir çay bardağı loru soğanlı ıspanaklı karışıma ekleyip hepsini harmanlayın.
Bu karışımı tavuk etlerinin içine paylaştırıp sarıp ya da kapatıp, kürdanla sabitleyin.
Arkalı önlü nar gibi oluncaya kadar kızartın.
|