https://www.aksam.com.tr
12 adet baklavalık yufka
10 adet mantar
15 yaprak ıspanak
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı yer fıstığı
3 yemek kaşığı krema
1 adet soğan
2 adet yumurta
Mutebbel Malzemeler:
1 adet patlıcan
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı labne peynir
Yarım limon
1 tatlı kaşığı kimyon
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Ispanaklı kiş tarifi için öncelikle tereyağını tavada eritiyoruz.
İçine soğan ve mantarı ilave edip tavada kavuruyoruz.
Bir yandan ocakta patlıcanları közlüyoruz.
Ispanakları ince ince doğrayıp tavaya ekliyoruz.
Krema, karabiber, tuz ve yer fıstığını da ilave edip karıştırıp kavurmaya devam ediyoruz.
Tart kalıbının içine zeytinyağı sürüp baklava hamurunu koyuyoruz.
Her iki katta bir zeytinyağı sürüyoruz.
Tavadaki karışımı da yufkaların içine ekliyoruz.
İçine peynir rendeleyip 2 yumurta kırıp dağıtıyoruz.
180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz.
Közlenen patlıcanları karıştırıcıya atıp içine tahin, labne peynir, kimyon, sarımsak, taze nane, limon, zeytinyağı ve tuz ilave edip karıştırıyoruz.
Hazırladığımız sosu pişen ıspanaklı kiş ile servis ediyoruz.
|