Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Ispanaklı Kuzu Böreği (Fransa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Ispanaklı Kuzu Böreği (Fransa)

dönence
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 15.12.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Çorum
Kısa URL: https://ml.md/lc31514
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2008
3,045 defa indirildi / yazdırıldı




300 g yağsız kuzu eti (buttan; bütün yağları alınıp, zar biçiminde doğranmış)
250 g ıspanak (yıkanıp, ayıklanmış)
250 g mantar (yıkanıp, ince doğranmış)
1 soğan (ince doğranmış)
1 kepek ekmeği dilimi (kabuğu alınıp, ıslatılarak sıkıldıktan sonra, ufalanmış ve kurutulmuş)
2 diş sarımsak (dövülmüş)
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 parça hazır yufka (her biri 45X30 cm boyutlarında)
1/2 tatlı kaşığı çiçekyağı
1 tatlı kaşığı susam
2 kiraz domates (her biri 4 'e kesilmiş; süsleme için)

Önce fırınınızı 190 °C'a ısıtın. Bir tencereye 2 litre (8 su bardağı) su koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak, suyu kaynatın. Kaynayınca, ıspanak yapraklarından 4'ünü süsleme için ayırıp, geri kalanını tencereye koyarak, 1 dakika haşlayın. Tencereyi ateşten alıp, ıspanakları bir süzgeçte süzerek, akar su altında çalkalayın. Yeniden süzdürüp, avucunuz içinde sıkarak bütün sularını akıttıktan sonra, doğrayarak, bir kenara bırakın.
Yapışmayan bir tavayı ayçiçek yağının 1/4 tatlı kaşığıyla yağlayıp, harlı ateşe oturtarak kızdırın. Sonra etleri koyup, tahta bir kaşıkla birkaç kez döndürdükten sonra, tavayı ateşten alın ve ıspanaklar, mantarlar, soğanlar, ufalanmış ekmekiçi, sarımsaklar, tuz ve karabiberi ekleyerek, iyice karıştırın ve bir kenara bırakın.
Hazır yufka parçalarını mutfak tezgâhına üst üste yayıp, tavadaki harcı, dikdörtgenin kısa kenarına doğru, kenarda 2,5 cm boşluk bırakarak kaşıkla döşeyin. Sonra parmaklarınızla sıkıştırarak kalın ve sıkı bir sosis biçimi verip, yufkaları harcın üstüne sıkı sıkı sarın ve iki kenarı, yapışması için hafifçe bastırın.
Hazırladığınız böreği, katlı yeri alta gelecek biçimde bir fırın tepsisine yerleştirip, üstüne kalan çiçekyağını fırçayla sürün. Susamları da üstüne serpiştirip, tepsiyi fırına vererek, böreği üstü altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirin.
Tepsiyi fırından alıp, böreği bir kenarda 5 dakika beklettikten sonra, ısıtılmış bir servis tabağına aktarın ve çevresini ayırdığınız ıspanak yaprakları ve kiraz domateslerle süsleyerek, sofrada 8 dilime kesin.

SERVİS ÖNERİSİ: Yanında fesleğenli domates salatasıyla.






Ispanaklı Kuzu Böreği (Fransa) Tarifleri Cordon Bleu Tarifleri



(1 adet Ispanaklı Kuzu Böreği (Fransa) 34,801 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort