|
Ispanaklı Mantarlı Graten |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167768
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2022
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg ıspanak
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet patates
1 paket mantar
3 çorba kaşığı un
2 diş sarımsak
2 su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Pul biber
Üzerine;
Kaşar peyniri
Öncelikle mantarları tereyağında soteleyin.
Soğanları piyazlık doğrayın, sarımsakları küçük küçük kesin ve mantarlara ekleyin.
Yumuşayana kadar kavurun ve ıspanakları ince ince kesip tavaya ekleyin.
Tuz ve baharatları ilave edip karıştırın. Ispanakları suyunu çekene kadar pişirin.
Beşamel sosu için; tavada tereyağı eritin. Unu ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Yavaş yavaş sütü ekleyin ve bir yandan da çırpın.
Kıvam aldığında mantarlı karışıma ekleyin.
Pişirme kabına dökün, üzerini kaşar rendesi ile kaplayın.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında kaşarlar üzeri kızarana kadar pişirin.
|
|